Tant på vift

Ojoj, vad dagarna har gått fort den senaste tiden. Jag har farit som ett skållat troll och knappt hunnit andas mellan alla skojigheter.
I onsdags var stora delar av redaktionen här på "hemma-hos-besök". Jättetrevligt och jag fick lite fina tips om vilka tavlor jag ska hänga var, så nu är det bara hammaren som ska plockas fram. Ingen beslutsångest att skylla på!

Igår var det ett sånt strålande väder att jag var tvungen att ge mig ut på en längre promenad och när jag kom hem var det bara en kvart kvar tills jag skulle stå omsvidad och klar. Sonen kom och hämtade mig och naturligtvis var han i tid. Jag hade bokat honom hela kvällen för att i efterhand överraskningsfira hans 25-årsdag. Vi började med krogbesök på en av stans bästa pizzerior. Jag kunde inte motstå att tugga i mig en hel pizza alldeles själv, men den dröp verkligen inte av fet ost, utan var istället täckt med en stor hög rucolasallad. Jag åt med gott samvete och utan några som helst betänkligheter! Mums...dubbelmums!!!

Jag hade bokat biljetter till Footloose och det var verkligen en fartfylld föreställning. Dessutom var det rätt kul att se och höra de yngre tjejerna i publiken när Måns Zelmerlöw trädde in på scen - vilken entusiasm!! Själv var jag mer hänförd över Peter Johansson, som är något av en svärmorsdröm. Nu har jag ju ingen dotter och Anna Sahlene som spelade den kvinnliga huvudrollen är nog inget för Daniel. Dessutom har hon väl nyligen fått barn - något som är svårt att föreställa sig när man ser den tunna lilla kroppen...

Nu är det redan fredag kväll och även den här dagen har försvunnit alldeles för snabbt. Jag har bara hunnit hälften av det jag hade tänkt och trott, men jag är bestämt lite seg. Afteblåsor i munnen, skallen är ett nummer för trång och orken tryter. Säg inte att det är en ny förkylning på gång. Jag VILL INTE!!!!! Nu blir det extrakt av röd solhatt och tidig sänggång för att mota Olle i grind. 
Nyckelord:



Min våg har fått spader...eller är det jag?

Ena dagen tror jag att jag gått ner jättemycket och nästa dag är det upp igen. Det här är sånt som jag får höra dagligen i frågor från bekymrade MåBraLättviktare som tappar sugen när det ser illa ut på vågen. Jag är väl inte mer än människa jag heller eftersom jag reagerar likadant trots att jag vet...

Imorse var det plötsligt 1 kg mindre än igår och då går jag med lätta steg. Visserligen kände jag att brallorna satt ovanligt skönt igår, men man vill ju ha kvittot från vågen!

Jag vet, jag vet...man ska inte väga sig varje dag, men nu var det i rent studiesyfte, hrm? Evas våg har gått sönder, så hon har fått köpa en ny. Eva, du har anstånd tills imorgon, men då är det redovisning!!! Hallå, hallå, jag har bara 2 hg kvar till resebokning, hur går det därborta på högerkanten?

Tur att jag gick hit imorse, för nu regnar det och i eftermiddag ska jag åka och hämta min nya, gamla, lilla bil... den är så söt!!! Den ska INTE användas till- och från jobbet, nej då, det är fortfarande apostlahästarna som gäller.
Nyckelord:



Sneakers är klart bättre än stövlar med klack!

Imorse när jag var på väg till jobbet, roade jag mig med att studera folks klädsel. Framför allt tycker jag att det är intressant att se vad de har på fötterna när de går till sitt arbete - vilket jag förutsätter att de flesta gör så dags på morgonen.
De flesta femininer har läderstövlar med klack av varierande höjd. För många har dessa fotbeklädnader en rent hindrande effekt på både hastighet och gångstil. Undrar om det är nyttigt att stolpa fram på det där sättet? Bättre är då många unga tjejer som anammat modet med sneakers, som faktiskt är nästintill gympadojjor. Ibland kan det visserligen se lite kul ut - en tjej på Skeppsbron hade svarta leggings under en svart kjol och med svart jacka. Till detta bar hon nya, kritvita joggingskor..., men så höll hon god fart också!

När det gäller klädseln i övrigt är det slående intressant hur stilen förändras från Södermalm till Östermalm. Ju längre österut man kommer, desto fler män i svart överrock över kostym med slips, slätkammat hår och mörka solglasögon. På Söder är de nästan lika sällsynta som sädesärlor i februari!

Nyckelord:



Vad var det som hände igår???

Här satt man taggad å laddad framför TV-plankan (man kan ju inte säga burken längre, nu när den är platt). Ring, ring på nummer 7 - det var den enda låt som var värd att rösta på och så kommer då resultatet.........vad i hela fridens dagar?? Jag trodde att Ainbusk var givna i final och det enda jag kan tänka mig är att folk lät bli att rösta för att man var övertygad om att de skulle gå vidare ändå!

Melodifestivaler och omröstningar brukar inte vara överens med mig, men den här gången trodde jag verkligen att det skulle gå vägen för våra Ainbuskar. Som jag skrev i en kommentar på deras blogg, får vi nu i alla fall lyssna på deras låt på radio på direkten och inte vänta tills efter nästa final. Kanske en klen tröst för tjejerna som var så på hugget...nå en melodifestival är ändå bara en melodifestival och livet lär gå vidare...
Nyckelord:



Nu sitter han i min fåtölj och sover

Han är hemma igen! Sonen som for iväg till landet där han föddes för 25 år sedan! Han har nu sett delar av Mexiko och han säger att han gärna vill åka dit igen. Kanske jag kan följa med nästa gång - det vore en upplevelse!

Mammas hemlagade mat har det varit ont om, så nu är han utfordrad med MåBramat och har sedan somnat i min nya fåtölj. Det är gott att ha honom hemma en stund och spännande att höra om resan!
Daniel sover


Snart ger han sig säkert iväg ut med kompisarna. Tror knappast jag kan få sällskap till Melodifestivalen, det drama får jag nuta av ensam. Undrar om det kommer att bli dyrt??? Man måste ju ringa och rösta på Ainbusk. Jag har aldrig röstat i något enda program tidigare, men nån gång ska vara den första (och kanske enda...)

Nyckelord:



Showen var bra och nu börjar vi ladda...

Vilken begåvad tjej det är... Maria Möller, menar jag. Vi fick både skratta och njuta av bra musik! Nu är det dags att ladda för kvällens Let's dance, och imorgon har vi det stora nervpirrande melodifestivalslaget! Kära Ainbuskar, hur känns det så här dagen innan? Det skramlar säkert ordentligt i tandraderna..., ni borde kanske skaffa såna där bettskenor för säkerhets skull.

Nu har vi matplåtat klart och lägenheten var en veritabel "mess" - som en blandning mellan provkök och fotostudio.
image6 image12

image9image10

Nu är det mesta återställt och fotograf Viktoria har knallat hem med sina apparater. Jag hade fått låna jättefint porslin från Danmark och det är nu diskat och nerplockat i kartongen igen. Man får lite habegär när man ser så mycket vackert. Lånta dukar, lånat porslin, lånta fjädrar bara - alltihop.....
Sophinken är full och min mage är fylld med en massa fruktrens, så nu kurrar och bullrar det förskräckligt därnere hos verkmästaren...man borde egentligen gå ut och dansa ikväll, eller nåt, men det blir väl mest att titta på andra som dansar...på TV
Nyckelord:



Det är förfärligt att kasta bort mat

Det är snubblande lätt att proppa i sig en massa mat bara för att man är uppfostrad med att inte kasta. I min ungdom (det låter, det) fick man höra att man skulle tänka på barnen i Biafra. Hur mätt man än var (och hur äckligt det än var) skulle vi äta upp det vi hade på tallriken. Undra på att man har blivit skadad.....

Idag har jag lagat mat till ett antal bilder. 8 rätter hann vi med och Anna - vår AD - lyckades klämma en rätt till lunch medan Viktoria - fotografen - åt en. Kvar blev alltså 6 till mig... Det mesta åkte i sophinken trots att det gjorde lite ont i mig när jag tänkte på de där stackars barnen. Det gick ändå till slut att förtränga bilderna och inse att i min mage behövdes inte mer än det som redan var. Förresten - hur gott är det när man stått och pillat i käket och det har stått i värmen en god stund?

Nu ska jag duscha av mig matoset och rusa vidare till Vasateatern för att se Maria Möllers show och få mig ett gott skratt. Innan dess har jag stämt träff med tjejgänget "Kulturnissorna" på Italiensk restaurang. Just nu känns det som om jag inte vill se mer mat idag, men det går säkert över. Får väl promenera dit och se om hungern återvänder. Ska berätta imorgon om showen var bra! Tjilevippen!
Nyckelord:



...och himlen den brann

Igår när jag gick hem fick jag plötsligt se hur det blixtrade nå't kvarter längre fram. Nyfiken som jag är ökade jag på steglängden, och kan man tänka sig vad alla människor hade plockat fram kamerorna inför? Jo, det var bara så vackert!!! Eftersom vi är flockdjur, gjorde jag naturligtvis likadant. Tyvärr blir det inte samma sak på en platt bild, men man kan i alla fall föreställa sig hur bländande vackert det var.

En vacker syn eller en härlig låt kan få mig att bli lite extra lycklig där allra längst in i hjärterötterna. Jag försöker lagra det som små mikrominnen, som man kan plocka fram en annan gång när det känns lite extra dj-igt, som det ju faktiskt gör ibland.

image5  Det var så här fint.....
Nyckelord:



Det var väl det jag trodde med Evas dimridå

Än så länge är det ungefär dött lopp och troligen har våra respektive dåliga karaktärer ungefär samma match att utkämpa sinsemellan. Fajten går vidare och det finns väl ingen som kan tvivla på att vi fixar resan!

Jag var ju så lycklig över mina 1,3 igår, och så är jag så korkad att jag kliver upp på vågen imorse igen. Man SKA bara väga sig en gång i veckan, brukar jag predika. Som vanligt är det mycket lättare att vara klok åt andra...

Imorse hade jag gått UPP 3 hg, trots att jag var jätteduktig igår - höll mig under rekommendationen, så att jag kan spara till helgen och gick 12700 steg... Det här med vatten i kroppen som lurar en är en styggelse - det är därför det är så urbota knasigt att väga sig ofta.

Varför gör man det då? Jo, naturligtvis hoppas man att det ska vara en massa minus varenda dag (speciellt när man varit "skötsam"). Det blir en belöning som ger ny eld till motivationen och man får ett kvitto på att ansträngningen gett resultat. Galet men mänskligt!

Om jag nu vet med mig att jag håller mig till vad jag ska, kan jag faktiskt vara trygg i att det ger resultat. Man kan inte lura kroppen, den går så långt som jag har gett den näring till.... Eva köpte en cykel igår som hon ska transportera sin kropp på - jag köpte en liten begagnad bil.............men den ska stå i garaget och vänta, tills den ska transportera mig och klubborna ut till golfbanan!

Nyckelord:



Man lär sig av sina misstag

Förr i tiden hade jag gett upp efter att ha storslarvat som i fredags. Den gamla vanliga "nu är det kört, så då kan jag lika gärna fortsätta slarva-känslan" hade infunnit sig som ett brev med posten. Så icke den här gången - något har tydligen fastnat innanför pannbenet under åren som gått.

Genom att misslyckas och lyckas om vartannat får vi nya behändiga erfarenheter, som går att använda i vardagen. Min våg visade minus 1,3 kg jämfört med förra måndagen. Nu ser jag med spänning fram emot Evas resultat i morgon bitti - hon babblar om tömda nonstopskålar och tårtkalas, men jag tror att det där är dimridåer och att hon egentligen är ganska duktig.

Oh Carola med Andreas gick inte till final direkt - ganska bra tycker jag, man ska inte vara för säker i korken, då blir man mindre taggad. Låten var väl ändå rätt OK - duger att ladda ner i Ipod:en som promenadmusik. Nu ser vi fram emot lördagen, när våra goa Ainbuskar ska slåss om finalplatserna - vilken rysare!
Nyckelord:



Och jag som hade varit så duktig...

Nu har det varit superskärpning hela veckan. Jag har fyllt i precis ALLT jag ätit sedan i måndags och si på rackar'n - det har gett resultat. Ett kilo har jag klämt... eller hade, kanske jag ska säga...

Igår kväll var Eva och jag ute och slarvade på stan. Det blev ett par glas vin i en bar, och en massa golfprat och sen gick vi till nästa ställe och tittade på folk. Det är ganska intressant att se hur mycket det konsumeras under en kväll, och hur folk beter sig.

När jag kom hem var jag HUNGRIG! Skåpen hemma är tömda på det mesta av onyttigheter, så man får ta till vad som finns - i det läget är det inte det kulinariska som är huvudsaken. Några knäckeskivor blev det, och en stor skål japanska snacks - de är ju inte så "farliga"...

Nu på morgonen insåg jag, att jag inte hade registrerat vad jag stoppat i mig. Det vanliga mänskliga beteendet är att blunda för eländet och strunta i det, men jag vet ju vad jag brukar skriva till alla som undrar varför de inte går ner i vikt...:"har du registrerat ALLT, precis ALLT, ALLA dagar???"

Alltså gjorde jag det och jag måste bekänna att min tilldelning inte räckte, trots att jag använde både sparade kalorier och motionsextra. Å ändå tyckte jag att jag inte tokfrossade... Hmmm, man lär så länge man lever!

Nåja. nu vet jag och nu lägger jag gårdagen bakom mig och tar nya tag. En dag som igår är ingen katastrof, bara det inte blir ofta. Jag ska nog lyckas med mina 2 kilo, så att vi kan boka vår golfresa - tro inte annat, Eva! Haha, det finns nog en och annan som triumferande tänker att det är enkelt att snacka, men att göra't själv, det är värre. Men vänta bara!

Nu skiner solen så det får bli en lång långpromenad. Det kompenserar en del i alla fall!
Nyckelord:



Alla Hjärtans dagar

Egentligen borde alla dagar vara Alla Hjärtans. Jag tycker att våra hjärtan är mer värda än en enda ynka dag på året. Visst vore det roligare att få blommor när någon känner för att ge dem och inte just för att det är en speciell dag på året, när man "ska" ge bort en bukett. Eftersom  jag inte förväntar mig några rosor idag, köpte jag mig en bukett tulpaner igår, dem kan man frossa i den här årstiden och jag blir glad när jag ser dem. För att inte tala om hur härligt det frasgnisslar när man tar i dem!


Läste i morgontidningen att det just idag kommit ett förslag att man ska ta bort momsen på frukt och grönt. Tanken är ju god och det skulle gynna min ekonomi, men frågan är om det verkligen är det som ska till för att folk ska äta mer av varan. Gör 12% så stor skillnad, tro?...och finns inte risken att något led passar på att förbättra sin marginal, så att prisskillnaden i verkligheten inte blir så stor? Är jag negativ nu kanske?

I förlängningen skulle man alltså med skattemedel förändra prissättningen på maten. I så fall skulle man i samma mån höja momsen på onyttig mat för att finansiera sänkningen på den nyttiga. Tja, vaför inte? Om man tog till ordentligt skulle det kanske få effekt! Tänk dig en påse chips för 98:- och ett äpple för en spänn. Cigarretterna borde i så fall kosta 1000:-/paket, men vad händer då vid landets gränser? Och hur gör man med sån mat där "di lärde" tvistar om nyttigheten? Usch nej, det här blev för komplicerat, men som sagt........det ligger något i idén! Jag önska alla beslutsfattare lycka till!

Nu ska jag gå ut i solskenet och ta mig ner på stan och leta vackra duktyger till matplåtningen i nästa vecka. Det känns som ett betydligt enklare problem!
Nyckelord:



Uppenbarligen överlevde jag. Det var inte så farligt!

Ja, nu går det an att vara kaxig! Tanden är kluven och hälften är borta och bedövningen sitter fortfarande i, så jag knallade glad i hågen direkt till jobbet och här står jag nu och är trallande lycklig! Roten var sprucken, så jag ska nu enbart vara tacksam att jag är av med eländet!

Solen skiner ute och "bloden den rinner", men det blir det rent av, så det är bara att le (försiktigt). Inga stora garv på ett tag om jag kan komma ihåg det! Det ser lite tomt och glest ut därinne...jag har säkert gått ner ett gram också, det var väl vad den vägde, den lilla elakingen!

Haha Eva, där fick jag ett försprång till! Åsså var jag på ett core-pass igår kväll för att hålla styr på nerverna och imorse promenerade jag till tandläkaren med radio i öronen för att slippa tänka. Det var 7000 steg, bara det !

Tralalalala, vad jag är glad idag!!!!!!
Nyckelord:



Nu är det utmaning på g igen!

Eva på redaktionen och jag har kommit överens om att vi ska åka på en golfresa tillsammans, men vi får inte boka förrän båda har gått ner två kilo (var). Snacka om press! Om hon klarar det och inte jag, blir det ju mitt fel att inte hon heller kommer iväg - ja, inte tillsammans med mig i alla fall, och då kanske jag får sitta här snopet och se henne åka iväg och lira med nån annan. Fy, så nesligt det skulle vara! Lika illa för henne, haha om hon inte fixar det åker jag själv!!!

Undrar vad vi ska hitta på när vi väl har bokat för att ha en ny utmaning innan resan?

Jag skänker gärna tipset om någon vill ha en utmaning som nästan inte går att misslyckas med! Ska bli spännande att se hur snabbt vi lyckas! Rapport kommer!

För att elda på förbränningen gick jag både till och från jobbet idag. Yes, yes, nu är jag äntligen fri från förkylningen. Dessutom borde jag förbränna extra idag när benen skakar av nervositet inför morgondagens tandläkarbesök. Hu vale, det känns inte som något jag längtar till...men om 16 timmar borde de vara över......
Nyckelord:



Götgatsbacken är mysig med massor av skyltfönster

Pling!!! Nu slog klockan fem och det börjar bli dags att dra sig hemåt. I morse tänkte jag promenera hit, men så fick jag inte Ipoden att funka, så jag strulade med den en lång stund och plötsligt var klockan alldeles för mycket, så vid Slussen sprang jag ner och tog T-banan resten av vägen.

Ipoden har legat på laddning under dagen - det var nog bara det som var felet... Nu kan jag inte skylla på något - ingen väntar, så jag kan knalla hela vägen hem och med musik i öronen. Det går så mycket lättare då, när man slipper höra trafikbullret och kan gå i takt med alla trallvänliga låtar!

Götgatsbacken är mysig - där går man inte så raskt, det finns alldeles för många skyltfönster att glutta i...kan bli dyrt också, men du är det köpstopp för ett tag framåt. Fåtöljen gjorde ett stort hål i bankkontot...men den är skööön! Längtar hem till Andra Avenyn...nu går jag, så jag hinner till gårdagsreprisen!
Nyckelord:



Som vanligt var jag oense med svenska folket

Man kanske inte ska klaga när man inte sitter och ringer själv, men jag kan inte låta bli att med en suck konstatera att det blev som vanligt. Men hetsa upp sig - neej, det kändes mer oengagerat än nånsin. Ja, nu pratar jag förstås om gårdagens Melodifestivaldelfinal.

Det var mer intressant att titta på evenemanget än att lyssna på låtarna som lät tämligen slätstrukna allihop - tyckte jag! Däremot konstaterade jag med viss förnöjsamhet att ett flertal av artister och dansare såg ganska normala ut i kropparna. Velvets danstjejer hade lite muskler istället för att se ut som skrangliga bensprattlare, och lilla Amy är riktigt charmig med glest mellan tänderna och spänstig lagomfigur. Må hon bevaras från alla Britneyfasoner i framtiden!

Det behövs förebilder både för dagens ungdomar men även för oss som passerat tonårsstadiet. Det är viktigt att sträva efter välbefinnande i vår ambition att MåBra. "Lagom" kan tyckas vara ett trist ord, men det är alldeles förträffligt i många sammanhang. Att hitta en bra nivå i strävan efter normalvikt och en tränad kropp är något vi var och en bör tänka till om. Låt oss hjälpas åt och lobba i en vettig rikting.
Nyckelord:



Åsså är det dags för första delfinalen

Jag undrar hur många som sitter bänkade framför TV:n ikväll! Jag kommer definitivt att vara en av dem. Jag älskar melodifestivalen och Idol och Let's Dance. Undrar också hur många kilo chips och lösgodis som kommer att konsumeras under tiden...

Jag har laddat med en liten bit Manchego - min favoritost. Godis har jag inget hemma, så det klarar jag att avstå ifrån. Jag ska sitta och vräka mig i min nya fåtölj...inköpt idag....

Oj, telefonen ringde och snart är det dags att slå på TV:n. Nu ska osten fram ur kylen, så att smaken lockas fram av rumsvärmen... Idag behöver man i alla fall inte vara nervös för Ainbusks skull...Aftonbladets löpsedel skvallrade om Amy Diamond och E-Type. Ska bli spännande att sitta och hetsa upp sig över röstningsresultatet. Jag brukar ALDRIG vara överens med svenska folket!
Nyckelord:



Det var torsdagsärter igår, men utan punsch

Jag brukar göra en riktigt god ärtsoppa med morötter i. God, nyttig, mättande, vegetarisk, kalorisnål ja allt vad du vill. Den är minst lika god som soldatens, och superenkel att göra om man bara kommer ihåg att köpa ärterna i tid. Jag tipsar om receptet redan nu, så har du nästan en vecka på dig att planera.....;) Okej då, det är bara för att jag glömmer det annars! HÄR hittar du receptet!

Soppan är faktiskt så god, att man klarar sig utmärkt utan punschen - förresten har jag druckit färdigt av den varan under min tid i lärdomsstaden Uppsala. Där var det söndagskaffe med punsch varje vecka om jag inte minns fel, och har man en gång fått lite för mycket av varan, är man botad för all framtid - jag lovar!

Nåt annat som är himla gott är sharonfrukt. Den är just nu stor, saftig, söt och dessutom nyttig. Förutom att bara tugga i sig den, kan man skära den i bitar och blanda ner i en sallad - fruktsallad eller vanlig grönsallad eller blanda den med bulgur, lök, kyckling och paprika. Använd fantasin och tänk på allt gott som du kan äta.

Min namne i Ainbusk brukar säga att allt som är gott är onyttigt, men Marie, det är inte sant. Det finns massor av saker som är nyttigt OCH gott och lika mcket som är onyttigt och jätteäckligt, så det så! Det är bara en inställningsfråga, nästan i alla fall............;)
Nyckelord:



Det var cyberpappans fel

Så stod jag här vid datorn igår kväll och skulle chatta och vad händer? Jo, servern går ner!!!  Just då naturligtvis, när den har funkat hela dagen, är det tyyypiskt, eller? Himmel så frustrerande det är, man blir rent galen! Jag kan bara be om ursäkt till alla er 2000 som hade tänkt babbla med mig i realtid och möttes av detta eländiga "servern kan inte nås för tillfället, var god försök senare"...eller är det abonnenten...?

I alla fall funkade det inte när det skulle funka, men sen gick det bra när tiden var slut. Visst är det oerhört frustrerande när tekniska saker som man inte begriper sig på bara strular? Det är ungefär som bilar - de ska gå och gå helst utan att man behöver tanka dem.

Jag är specialist på att få bensinstopp, eller var kanske jag ska säga. Nu har jag ingen bil och det kanske är tur det. Mina passagerare brukar säga att jag kör som en biltjyv, men det är inte alls sant. Min mamma tycker att det är tryggt och säkert att åka med mig, så det så, och jag har inte fått fortkörningsböter på flera år!!!

Tjillevimsen
Nyckelord:



Tekniska apparater ska bara funka

Visst kan man bli galen på prylar? Idag kom våran Anki här på jobbet in och sa att Forsythian blommar nere på gården! Forsythia ni vet - den där gula busken som blommar på bar kvist innan det gröna har visat sig! Åhhh sa jag, då ska jag genast springa ner och fotografera den och visa bildbevis.

Fram med kameran, ned för trappan, ut på gården....brrrr sabla väder, kallt och blött...och så är batterierna slut! VA'??? Jag har ju knappt använt den, och så var jag snål nog att införskaffa en billig kamera med vanliga laddningsbara batterier, som inte går att ladda i väggen om man inte har laddaren med sig, och det har man naturligtvis inte. Nehej, inga bilder idag heller....men till imorgon ska det laddas! Ett gott råd till den som går i kamerainköpstankar: Köp kamera med riktigt laddningsbart batteri!

Ikväll ska jag roa mig med att chatta med alla kuliga MåBraLättviktare. Skojigast är det om några dyker in under tiden och diskuterar lite online, annars har det ramlat in en hel del frågor i förväg. Ska försöka svara på så många som möjligt...
Nyckelord:



Årets semla är uppäten

Jaha, nu är det gjort! Jag som brukar väsnas om att jag bara äter en semla om året och det är på den riktiga fettisdagen. Om någon har lyckats missa det, så är det just idag som man får (ska?) äta semla, med a på slutet.

Idag inleds fasteperioden enligt den gamla traditionen. Nu ska man ha festat klart på ett tag och ägna sig åt inre betraktelser och allmänt sunt leverne, tänka på sina medmänniskor och på miljön... 40 dagar ska ägnas åt renlevnad, ja jag har inte lovat annat än att äta min semla, och nu är det alltså klart, men den var liten och jag åt bara en halv om jag nu får skryta lite.

Enligt min egen devis blir inget godare för att det blir mycket och alltså nöjde jag mig med en halv. Dessutom promenerade jag till jobbet imorse, så då kan man ju inte sabba allt för en halv semlas skull.

För att ytterligare skrävla, gick jag tillsammans med ett gäng fräscha unga tjejer och coola killar på ett core-puls-pass igår kväll. Jag var klart äldst i salen  och den enda som lyckades ramla av brädan, men det var kul ändå och träningsvärken har nu börjat kännas i rumpan. Härligt, härligt... äntligen säger jag efter 10 veckor avhållsamhet från den typen av övningar!
Nyckelord:



Mat, mat, mat

Just nu känns det som jag har huvudet fullt av mat. Jag tar fram en treveckorsmeny och det innebär faktiskt 42 maträtter! Det låter ganska enkelt - jag menar...det är ju bara att skriva ner vilken mat man har ätit under tre veckor, men av någon konstig anledning funkar det inte så! 

Fixar mat gör ju alla människor och tre veckor kan ju inte vara någon match att få ihop, tänkte jag först... Nu har jag ambitionen att den ska vara varierad och passa alla smaker - en omöjlig ekvation eftersom somliga vill ha spännande exotisk mat medan andra föredrar husmanskost. Nå, det innebär att den ska den innehålla både-och, och så ska det vara fet fisk tillräckligt ofta, korv nån gång, köttfärs, skaldjur, vegorätter, ägg, GI-rätt i tänket och jag vet inte allt man ska tänka på. Dessutom ska några av dem passa att fotografera

 Äter jag så här själv alltid? Nja helt konsekvent är jag knappast, men nu ska jag åtminstone vara det i teorin och himmel, det blir kaos i skallen. Jag tänker mat, drömmer mat, vaknar med idéer på rätter, kommer på att jag har missat att ha med quinoa - det måste alla människor äta nuförtiden...

Det går liksom inte att göra likadana recept som redan finns på hemsidan heller, eftersom alla kommer att finnas där - såklart . Där ligger redan över 1000 recept. Variation, variation, balans, balans, gott, gott, roligt, roligt...och samtidigt är det ju faktiskt väldigt kul - det måste jag erkänna, även om jag försöker låta gnällig så att någon tycker lite synd om mig och säger att jag är vansinnigt duktig, haha!

Igår blev det så himla nyttigt att mitt psyke slog bakut...efter att ha skrivit ner ett tiotal recept, provlagat och provsmakat ett par jättegoda rätter med bl. a kamutvete och sparris, började jag längta efter choklad. Inte en liten bit mörk, utan Dajm och inget annat!!! Kroppen formligen SKREK efter Dajm och då var det inte bra att ha nära till ICA. Resten behöver jag knappast skriva...

Har jag nu skrivit denna långa historia bara för att skaffa mig en ursäkt till varför jag gjorde som jag gjorde? Javisst är det så, absolut. Många av oss med ett överviktigt beteende oavsett om vi gått ner i vikt eller inte, går omkring med någon slags Luther på axeln som säger att "så får man inte göra" och då gäller det att hitta på en snygg ursäkt. Innerst inne vet jag att det är helt mänsligt att tillåta sig en (eller några) Dajm då och då, än sen då?
Nyckelord:



Att gå på IKEA är som en långpromenad

Idag har det blivit massor av steg, men då hade jag naturligtvis glömt stegräknaren i badrummet. Strunt detsamma - kroppen känner väl själv att den har fått gå...men det är rätt kul med det där stegräknarkvittot. Gick en sväng på förmiddagen medan vädret fortfarande var hyfsat, och satte mig sedan i bilen för att åka till IKEA.

Trodde att det skulle vara hyfsat lugnt där eftersom det inte är lönehelg, men ack vad jag bedrog mig. Hade räknat med att hela turen skulle ta en dryg timme, men det blev mer än två. När jag kom ut var det halv snöstorm och när jag väl hade återfunnit bilen och satt mig i kön för att komma därifrån, insåg jag att jag hade glömt att titta på det som jag egentligen åkte ut för. Är det typiskt, eller? Istället hade jag inhandlat 3 skärbrädor, ett paket pappersservietter och en pås-behållare att ha i diskbänksskåpet! Det var det hela! 189 kronor gick kalaset på, men nu dröjer det innan jag får ork att åka dit igen!
Nyckelord:



Enligt min åsikt, är ostron slemmiga äckliga saker

Jag fick ett nyhetsbrev från Svensk Fisk i morse. Där stod att de svenska ostronen är som allra bäst under vintermånaderna eftersom de ätit sig tjocka och feta på växtplankton. Äter ostron? Jag försöker föreställa mig hur det ser ut... undrar om de öppnar på skalet och sticker ut en tass och tar sig en grabbnäve...
Enligt samma brev lär ostronköttet nu vara kraftigt och fint och ostronet har en sötare och godare smak än annars.

Hur kan något som är slemmigt och bara halkar ner smaka godare. För att vara godare måste det först vara gott och enligt min åsikt smakar de bara havsvatten. De få gånger jag har fått ner några stycken har jag försökt få dem att slinka ner så fort som möjligt. Man får svälja snabbt 3 gånger ungefär, så att de inte halkar upp igen. Jag kommer osökt att tänka på den där snapsvisan "jag skulle dra den upp och ner så att den smaka som många fler" fast när det gäller ostron är det alltså tvärtom...

Vidare står det så här i nyhetsbrevet: Om har du möjlighet, passa på att njuta nu av de svenska ostronen. De är inte bara godast de är dessutom mycket nyttiga och rika på protein. Jamen gör det vetja, ät gärna ostron bara jag slipper! Idag ska jag ta en gravlaxmacka till förrätt och till huvudrätt blir det en ljummen lövbiffs-sallad, som jag ska testlaga. Blir den bra, vilket jag förutsätter (!!!) ska jag bjuda alla MåBraLättviktare på receptet så småningom.
Nyckelord:



RSS 2.0