Motiomera

Säga vad man vill, men tävlingar fungerar ofta för att trigga oss till mer än vi annars skulle orka. När Staffan och jag spelar golf tillsammans, sätter det sig en liten djävul på axeln och viskar upphetsande i örat. Det här brukar resultera i kommentarer som "ligger du i bunkern, älskling?" eller om man missar en putt: "synd...." och där är tonfallet inte direkt kryddat av empati.

Man kan använda tävlingsinstinkten till att få igång sig själv också, för att inte tala om sina arbetskamrater. I våras hade vi en stegtävling på redaktionen och aldrig har det promenerats så mycket här. Nu har MåBra lanserat en ny stegräknartjänst som är riktigt rolig, www.motiomera.se. Man kan tävla mot sig själv,  men även mot andra på sajten. Det leder verkligen till fler steg, bättre kondis och ett ökat välbefinnande.

Idag tog jag bilen till jobbet för att jag behöver den i eftermiddag, och fy, så segt det var att komma igång jämfört med när jag kommer lunkandes till jobbet! Nej, imorgon blir det promenad igen!
Nyckelord:



Pussade nästan en groda igår

Vi tog en sen kvällspromenix runt holmen igår kväll. Snavade först över en skogsmus, som dessbättre klarade sig undan med blotta förskräckelsen. Tänk om jag hade trampat på den - usch och fy, så kladdigt!!! Strax därpå fick jag se en groda som kravlade över ett stenblock. Nu höll jag ju redan min drömprins i handen, så även grodan klarade sig undan närmare attack. Jag föredrog att pussa på den färdige prinsen.

Ikväll ska jag göra återbesök i den gamla lägenheten och äta krabba med ett par tjejkompisar. Världens bästa bjudmat, gästerna kan komma samtidigt som jag. Sen vill det till att städa bort alla skal, så det inte står och doftar om mäklaren vill komma upp och visa lägenheten för några ytterligare intresserade...
Nyckelord:



Ett liv i kartonger

Tänk att jag tycks vara nån slags nomad. Det är bara 8 månader sedan jag flyttade in i min fina lya i stan och nu är den till salu... Helgen har tillbringats med huvudet i kartonger - först packa ner och sen packa upp igen på nya stället. Tre nätter har vi sovit där och det måste vara tystnaden som gör att jag inte vaknar stup i ett. Öppnar man fönstret hör man bara tallsus. Ett och annat kanonskott hördes också på lördagsmorgonen när det var regatta på Baggensfjärden, men då vara vi redan vakna, så det var mer ett mysigt inslag i ljudbilden.

Det går i alla fall åt en massa energi i allt stök, men jag har nog proppat i mig en massa konstigt jox för att kompensera för det, tyvärr. Det blir liksom ingen ordning på nånting, men det blir det väl så småningom... det är väl jag själv som ska bestämma det, antar jag...;) Kan knappast skylla på nån annan.

Vi var barnvakter till Staffans dotterson i helgen. Denne treåring är ett underverk av energi, positivism och nyfikenhet. Han är otrolig på att se detaljer och fnular och funderar över verkligheten. Dessutom ser han bara möjligheter och inga hinder. Man har mycket att lära av de små liven!
Nyckelord:



Stackars svenskar

Man ska vara tacksam att inte vara OS-mässig i år! Det verkar gå visset för de flesta svenskar, även om jag just nu hörde att Johan Wissman gick till final! BRAVO!!! Stefan Holm hoppade under kafferasten så det eländet hann jag se.

Ibland kan man få såna där konstiga saker för sig som att det går bättre om man inte tittar, men det är klart, stackars Sanna Kallurs fall såg jag bara i repris. Tänk att man blir riktigt ledsen...förstår att ha satsat så mycket kraft och möda inför ett lopp och så blir det ingenting... förskräckligt. Holm har i alla fall ett OS-guld, så han får väl vara nöjd ändå!

Nej, jag är glad att jag nöjer mig med mina promenader till och från jobbet plus en och annan medioker golfrunda. Jag lär aldrig hinna bli världsbäst på nånting,  men jag satsar på att bli superbra på att må bra!

Nyckelord:



Hahaha, hohoho

Vilka helt galna saker folk kan komma på att tillverka!

Jag provade de här tossiga prylarna idag, men jag måste erkänna att det var vansinnigt roligt att hoppa omkring med de här tingestarna på fötterna. Jag ser mest skraj ut på bilden, men det var verkligen kul!
Man skuttar runt och jag kan tänka mig att man kan få upp ordentlig fart utomhus. Jag hoppade bara runt härinne på redaktionen och det var nog tur det.

Vad gör man inte för att få lite motion... Imorse tog jag T-banan till jobbet eftersom det pratades om spöregn på väderrapporten igår kväll. Att solen sedan sken när jag gick, hjälpte tyvärr inte eftersom jag unnade mig att sova en halvtimme extra.  Nu tänker jag promenera hem, men det vore ju tusan om det börjar regna då istället. Ja,ja ,regn är ju bara vatten..... Vad lär man av detta? Lita inte på väderleksrapporterna!
Nyckelord:



Idag vågade jag knappt vakna...

07.30 kom flyttgubbar och hämtade en del av bohaget som ska ut till nya lägenheten bl. a. sängarna. Sen var det bullbak till plåtning. Sen kom fotograf Ulle och tog bullbilder... sen skulle flyttgubbarna komma tillbaka med en säng som ska stå här tills vi flyttar på riktigt, men de hann inte komma... 

Ny fotograf som ska plåta lägenheten inför visning nästa helg var inbokad till 14.00, hoppades att sängen skulle hinna hit innan dess, annars blir det så tomt i sovrummet. Jag snodde som en liten igel för att röja och städa för att inte ha med en massa kolijox på bilderna. Fotografen kom men ingen säng - den kom 15.30, men den snälla Sofia kom tillbaka och tog den sista sovrumsbilden MED säng! Nu är det så fint i lägenheten som det inte varit sen jag flyttade in - hur galet kan det va'?

Imorgon kan du titta på Södermäklarnas hemsida hur fint det är...och på www.hemnet.se förstås

Nu har Johanna kommit för att fixa käk. Hon ska ha avskedsfest i min lägenhet, sen kommer större delen av redaktionen på festen och sen är det bara fest...så då vill jag väl knappast sova...men jag kanske slocknar vid bordet...
Nyckelord:



Det gick utan paraply, men vad dyrt det blev...

Jag tog gud i hågen och använde apostlahästarna hem igår, men det blev en dyrbar historia. Just innan jag kom hem, blev det röd gubbe i hörnet, så jag fick gå en annan väg och passerade då en klädaffär där det var 70% rabatt. Var tvungen att kolla lite bara...gick ut 900 kronor fattigare eller också "tjänade" jag över 2000 spänn. Inställningsfråga!

Fick ett par byxor, en kort kjol, en "finkjol" en "finblus", ett kaxigt linne med kamphundar på, som jag har på mig idag. Eva är jättesotis, hon hade velat ha ett likadant, haha...

Det regnade inte en enda droppe på hemvägen - vilken tur att jag inte tog t-banan som ren försiktighetsåtgärd. Det  var så skönt att jag gick hit idag också. Goda initiativ skapar så småningom goda vanor.
Nyckelord:



Men idag är jag pigg och rask...

...och tillbaka i selen igen. Så kul det var att komma tillbaka och träffa arbetskompisarna! Var tvungen att ta tunnelbanan till jobbet eftersom jag skulle släpa på datorn, men hade tänkt promenera hem, så jag har laddat med gympaskor och Ipod. Nu börjar det dra ihop sig till hemgång och regnet öser ner och nyss kom en åsk-knall.

Hmmm, det finns inget dåligt väder sägs det, men jag laddade varken med regnkläder eller paraply...klantigt. Måste få hjärnan att börja fungera på helfart snart - den har nog gått lite på sparlåga ett tag när man inte behövt planera så mycket.
Nyckelord:



Lite trött idag...

Igår spelade vi en golftävling som gick uselt, men dagen avslutades med kräftskiva på klubben. Staffan och jag gick i samma boll som två ungdomar - Elsa, 16 år och Hugo, ungefär samma. Himmel, vad duktiga de var...och dessutom väldigt trevliga. Man får nästan komplex, men vad då då? Jag tröstar mig med att det är skillnad att börja när man är ung och mjuk i kroppen, och försöker att inte jämföra med någon annan än mig själv - det rådet hade jag säkert gett någon annan...

Kräftorna var himmelskt goda och sedan fick vi Wallenbergare och till dessert en hjortronparfait. Tack och lov blev det dans till sena natta, så vi fick motionera av oss en del av det gräddigt goda!

Veckan har resulterat i ett kilo minus, så nu är det bara ett kvar av sommarens slarv.

Imorgon börjar jag jobba igen...ska bli kul att träffa alla
Nyckelord:



Ingen badkruka och inga benbrott

Jag glömde för det mesta att använda kameran under semestern, men Staffan passade på och tog en bild när mamsen (91) och jag tog ett dopp i ett stilla Kalmarsund. Mamma njöt oerhört av att få bada, så det blev några små simturer. Stranden är dock väldans stenig, så vi tog det säkra före det osäkra och turades om att hålla henne i handen.

Det känns trösterikt att det är möjligt att njuta av tillvaron och våga se framåt när man är 91. Min mor är i det fallet min stora förebild. Hon klagar nästan aldrig, ger aldrig upp och hon försöker för det mesta att se saker från den ljusa sidan. Hon skrattar gott åt att hon i våras gick och köpte garn till en stickning - bara det bevisar hennes inställning till livet - det ska levas så bra som möjligt så länge som det går. Fenomenalt!



Nyckelord:



Semestern är snart slut...

Lika bra att värma upp litegrand nu när jag i alla fall är hemma vid en fungerande dator. Har varit på Öland i tre veckor och datorn funkade inte optimalt, minst sagt... Tänk vad man har blivit van vid att det ska gå snabbt att jobba vid maskinen. När den står och tuggar och inget händer, blir man lätt lite galen - bättre skippa frustrationen tänkte jag och bestämde mig för att bara göra det allra mest nödvändiga!

Har alltså fortfarande semester några dagar och tänker ägna de kommande dagarna åt att packa kartonger. Det blir flytt, och det snaaaart......... Tillträde i nästa vecka och nu har jag bett en mäklare sälja min fiiiina lägenhet. Lite sorgligt är det allt, men vi flyttar i alla fall till något som känns superbra! Sjöutsikt igen - det är en av de största fördelarna, sen kunde ytan varit lite större, men vad tusan...man kan gå rakt ut i den fria naturen och det är guld värt!

Nä nu ska det kokas kronärtskockor - åhhh så gott det ska bli!
Nyckelord:



RSS 2.0