Nu tar jag paus ett tag!

Det är så himla kul det här, men ack vilken tid det tar!
Jag är född med (eller kanske uppfostrad till) att om jag ska göra något så ska jag göra det engagerat. Kanske inte alltid bäst eller ens jättebra, men åtminstone vill jag göra mitt bästa...

Nu har jag insett att jag inte har den tiden. När det blir ett "måste" är det dags att tänka om! Om det blir en förändring kommer jag gärna tillbaka, men att sitta här och babbla icke-motiverande strunt är slöseri på både din och min tid!

Du som just nu läser de här raderna och vill fortsätta hålla kontakten - prenumerera gärna på mitt veckobrev på www.mabra.com eller skriv ett mail till mig på [email protected] så skickar jag det gärna!

I övrigt sällar jag mig till alla gratulanter! Även om våra servrar just nu är tvärsega på grund av denna kungaförlovning, så tycker jag att det måste vara härligt för dem att äntligen ha kommit till skott! Hoppas de får njuta lite som "vanligt folk". Det är de säkert värda! Hipp hipp hurraaaa!
Nyckelord:



Hoho, här är jag igen!

En vecka i Frankrike gör att man inser att det finns andra sätt att leva än det invanda... Vi tycker att det är så självklart att kommunicera med mail och att det ska finnas bredbandsuppkoppling överallt, men trots att Frankrike är ett civiliserat land, funkar det helt annorlunda än här. Framförallt pratar man med varandra - hela tiden! Det är ett himla babblande... Jag som stapplar mig fram på mina 37 år gamla franskkunskaper har fullt sjå med att förstå åtminstone en del. Man prioriterar annorlunda på något vis. Man tycks prata istället för att maila! Och så kan man fortfarande betala med check!

Vi körde upp till en liten by som heter Valberg för att få lite skidåkning. I liften jobbade en äldre herre som tog hand om våra skidor medan vi letade upp kassan för att köpa liftkort! Sedan hälsade han nästa morgon och frågar hur vi mådde! Gör liftpersonalen det i Åre eller Sälen?

Nå, nu finns det snorkiga fransmän också, men jag tror att de vistas mest uppe i Paristrakten. Nere i de sydligare delarna är det lite lugnare och jag undrar om det är därför som folk blir vänligare till sinnet. Kanske något att lära sig av.....
Nyckelord:



Ojojoj

Nää, nu har tiden ramlat iväg igen och bloggen har fått b-prio några dagar.
Igår var Anna C härhemma och filmade nya små videosnuttar till sajten. Det är så himla kul att det inte känns så våldsamt märkvärdigt. Jag säger lite fel här och lite fel där, men vi låter det vara och vi har bestämt oss för att det inte måste vara några helproffsiga filmer. Hemma i köket som vanligt helt enkelt!

Det har varit allmänt hysteriskt mycket jobb ett tag, så nu blir det underbart med en veckas semester. Vi hade tänkt oss en vecka i Alperna, men när vi väl kom till skott, fanns det inte en enda resa kvar! Däremot fanns det flygstolar till Nice (via Riga!!), så det blir spännande att se om vi kommer fram som det är tänkt på söndag.  Sen blir det troligen blogg-tystnad igen, om vi inte få uppkopplingen att funka därnerifrån!

Tjosan, ha det gott så länge och ät inget som jag inte skulle ha ätit...;) ....dvs: ät allt (utom lever, som jag tycker är äckligt)
Nyckelord:



Jag ger upp...

Nu har jag ägnat alldeles för mycket tid åt teknikstrul. Finns det något mer frustrerande än när saker inte fungerar. Det värsta är att jag inte har koll på om det är teknikens fel eller händelsevis mitt eget. Har jag blivit förbisprungen av teknikutvecklingen så att jag inte hänger med längre?

Nu är jag ju född på 50-talet och då var det bakelittelefon eller nåt sånt. Nu sitter man här med den lilla mobilen som hittills har funkat utmärkt. Jag har ringt och sms:at och mms:at och det har varit frid o fröjd.

Köpte ny telefon häromdagen och nu finns det en massa käcka funktioner som jag har tänkt lära mig. Tog en bild igår när vi var ute på en mastodontpromenad och skulle då föröka få över den till datorn, men då var det stopp. Hur jag än försökte, så gick det inte. Nu har jag återupptagit försöken idag igen, men det funkar inte idag heller så jag ger attan i det och låter dig leva utan min fina bild på den strömmande vårforsen.

Minusgrader idag, så vi ska ge isen en chans och ta en skridskotur, trots att musklerna värker efter torsdagens gym-premiär. I fredags var det ett core-pass för första gången på länge och hejhej alla bortglömda muskler! Kul att ni fortfarande finns kvar - det känns tydligt!
Nyckelord:



RSS 2.0