Hur tänker dom egentligen?

Mamsen ska åka till brorsan i Göteborg och fira jul, så vi kollade tågbiljetter. Resan kostar ca 583 spänn och om man vill ha återbetalningsskydd kostar den 580 extra. VA??? Om hon inte skulle kunna åka får vi alltså betala lika mycket till, för att alltså få tillbaka 3 kronor...Då kan man ju lika gärna chansa på att inte behöva ta återbetalning...
Nyckelord:



Det mörknar

Klockan är halv 3 och det börjar skymma trots att det varit vackert väder idag. Är det en ursäkt för att ta T-banan istället för att gå till Slussen? NÄ!

Igår kväll när jag hade hasat ner i nya soffan i nästintill liggande ställning och kände mig ganska mör frågade Staffan om vi skulle ta en promenad. Då var klockan 21.30 och vi hade sett både "Rakt på", Andra Avenyn och Aktuellt.
- Är det inte lite sent, sa jag.................., men sedan började en röst inom mig minnas att jag lovat att inte säga nej till promenadförslag av ren slöhet, så jag ändrade mig genast till "jovisst, det är säkert jätteskönt bara vi kommer ut.

Sagt och gjort - på med varma jackan och så skulle vi bara ta lilla varvet, men döm om min förvåning när min mun öppnades och ut ramlade: nämen nu när vi ändå är ute kan vi väl ta en sväng till. Det var jätteskönt och jättemysigt!!!

Hoppas jag kommer ihåg det nästa gång!
Nyckelord:



Nämen nu blir jag ledsen i ögat

Jag som är en stor Idol-fan. Igår tvingade jag till och med mamsen att se det eftersom hon var här på middag och jag bara MÅSTE se hur det går för Alice och Kevin och Anna och de andra... Men om det puttar bort Luciakonserten från Globen blir jag sur. Då hade de väl kunnat lägga Idolfinalen en vecka senare eller nå't. Fy bubblan!

Kom just hem efter en promenad i mörkret. Nu är det verkligen svart ute. Man kan undra varför vi inte gick ut medan det var ljust, men det var så mycket annat...och så var vi i nya Forum Nacka för att  handla lite, men  hjälp vad stort det har blivit. Köpte i alla fall en sänglampa, men det blev inga skor som jag egentligen behövde. Man ska inte gå i kläd- eller skoaffärer med gubbar.....jag blir bara stressad. Får ta det på väg från jobbet nån dag istället!

Nu borde jag ta fram strykjärnet, men jag har ingen lust. Vi ska bort på middag ikväll och det blir trevligt! Undrar vad det blir för mat???Jag är redan lite hungrig, bäst att bottna med ett äpple. Risken är ju annars att man stoppar i sig alldeles för mycket - speciellt om det finns nå't göttigt och lite onyttigt...
Nyckelord:



Vart har Globens Luciakonsert tagit vägen?

För mig är julstämning nästan synonymt med Adolf Fredriks Luciakonsert i Globen. Jag har suttit där vartenda år (utom ett, när jag bodde i Dalarna och inte kom ifrån)
Jag brukar kolla på Ticknet, så att jag kan boka tidigt och få fina platser, men nu hittar jag det inte... Har hela evenemanget utgått? Jag såg att Adolf Fredriks musikklasser skulle ha något i kyrkan, men det är ju inte samma sak! Det här när de står med levande ljus i varenda gång är en fantastisk känsla, och när de sjunger "Det är en ros utsprungen" i sitt fenomenala arrangemang (kan det vara Robert Sunds?) - ja, då ryser jag i hela kroppen.

Är det nån som vet?

Ska jag behöva skapa julstämningen genom att äta lussebullar istället?
Nyckelord:



Vi blev inte uppätna

Men vilken otrolig upplevelse att simma på korallrevet och se alla dessa fantastiska fiskar i regnbågens alla färger. Jag blev "adopterad" som extramamma åt en av dyk-guiderna, så han drog mig runt på revet och pekade på sånt jag aldrig sett annars. Jag hade aldrig vågat ge mig iväg så långt från båten, men han greppade helt sonika tag i mig och drog mig runt som om hade han varit en delfin. Han var ganska säl-liknande i kroppen, så han var en bra flythjälp oxå!

En av dagarna hamnade vi mitt i en musikvideoinspelning på stranden, så nu är jag lite less på arabisk pop-musik. Vi hörde samma låt säkert 25 gånger...

Fy Farao säger jag, för magbakterier som man inte är van vid! Tack och lov kryllade det av apotek som sålde allt från Albyl till Viagra och allting utan recept....Jag fick en hel arsenal av piller och pulver av "doktorn" och hej hopp, så var magen i form igen! Likabra att inte veta vad det var, men det funkade. 
Nyckelord:



Konstifika tecken pa datorn

Ja, nu sitter jag har i Sharm EL Shejkh och forsoker komma in pa mailen, men det ar stort omojligt med alla dessa underliga arabiska bokstaver. De ar sannerligen vackra, men man begriper ingenting...

Na, jag har insett att denna gangen ar det verkligen SEMESTER som galler, sa jag har totalt slagit av pa takten och bara kopt en timmes internettid. Det ar inte billigt...

Vi har ca 30 grader i luften och 25 i vattnet. Det blaser, sa det kanns inte alltfor varmt. Kvallarna ar ljumma - ca 20 grader. Fantastiskt. Vi bor hyggligt eller for att inte saga utmarkt med tanke pa att vi kopte ospecificerat sistaminuten urbilligt. Promenerade forbi ett superhotell haromdagen och blev inbjudna pa en rundtur....dar skulle man bott.......

Imorgon har vi bokat oss pa en utflykt med snorkling. Jag ar faktiskt lite skraj - kan fa lite panik nar fiskarna kommer nara och det gor dom. Nar vi badade i gar och stod i ca 1 meter vatten kom det ett helt gang fiskar i olika farger och de nosade nyfiket pa vara ben. halvlaskigt, tyckte jag, men samtidigt fascinerande. Maste nog simma pa revet aven om jag ar skraj!

Snart slut pa internet-tiden. Maste ge Staffan nagra minuter ocksa...
Nyckelord:



RSS 2.0