Gustafskorven slank ner

När vi vaknade igår morse låg det en stackars ensam korvsnutt kvar - man kan undra varför vi inte åt upp den också när de första 390 grammen hade gått åt!

Solen sken och det var vindstilla när vi lämnade vår bryggplats, så det fick bli motorgång för att vi skulle hinna hem i tid. Så småningom kom vinden, så det blev en härlig segling till slut. Folk snackar om att det är så tufft med Gotland Runt, men igår måste det ha varit ganska glassigt på många av båtarna, när de väl hade trasslat sig iväg.

Nåja, jag skulle inte vilja vara besättningskvinna på en regatta igen, jag skulle bli hypernervös. Enda gången jag varit ombord vid en segeltävling var för ca 30 år sedan. Dåvarande svärfar var på ett Lidingö Runt självklar skeppare på sin stiliga mahognybåt - en Laurinkoster - och min uppgift blev att ligga som en tyngd i fören. Tala om skrajsen - jag vågade inte röra mig ur fläcken, när killarna ombord körde sitt taktiksnack, så jag låg där stilla som en padda...
Nyckelord:



Regn i Sandhamn

Sitter i båten med lill-datorn i knät och det droppar från himlen. Här är hysteriskt mycket båtar och det festas en hel del runtomkring. Vi tog en promenad i byn och tittade på kappseglingsmonstren...Köpte äkta Gustafskorv som vi ska festa på ikväll. Här konsumeras enorma mängder öl dessa dagar när folket ska kika på Gotland Runtstarten som går imorgon.
Dagens lunch blev en Harröröra, så det blev lite nyttigt Omega3 tillsammans med den öl som jag var tvungen att dricka för att smälta in i miljön...;) Ska kanske försöka kopiera receptet (röran alltså, inte ölen) till en lunchrätt så småningom.

Ruskigt att tänka sig hur många miljarder det ligger i alla båtar runt oss, för att inte tala om allt jox som släpps ut i havet. Få båtar har slamsugning, om man säger så.......
Nyckelord:



Onödig oro

Varför stressar jag alltid upp mig när jag ska plåta mat? Idag har Ulle varit här hemma och vi har gjort jättefina (tyckte vi) bilder till MåBras augustinummer.

Innan det är dags är jag alldeles stirrig och tror att jag har missat något eller att det ska ta för lång tid eller att något ska gå på tok, men sen flyter det på och plötsligt är alla bilder klara.

Imorgon ska jag träffa en ny fotograf och vi ska göra ett annat jobb med en veckomeny, och tro f-n att jag är lika stirrig inför det, trots att jag borde veta att det kommer att bli hur fint som helst...på något sätt...

Sprang iväg till Söderhallarna för en stund sedan, för att köpa gul squash till en bild eftersom det inte fanns på Ica, och så fanns det inte där heller. Det är för tidigt på säsongen, sa dom...jaha, det får väl gå bra med den gröna då, men jag hade ju tänkt att den skulle vara guuuul! Asch ingen ko på isen som di säger...värre saker har skett i världshistorien.

Köpte blommor av en farbror på torget och fick en komplimang för min figur!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! "Tränar du?" sa gubben och vad tänker jag då? Jo, naturligtvis att han måtte se illa. Såna är vi - knäpptanter med taskig självkänsla.. men jag hade i alla fall sinnesnärvaro nog att tacka för vänligheten
Nyckelord:



En mus, en mus!!!

Gissa om jag höll på att köra av vägen när det dök upp en liten mus på vindrutan. Vi var i Falun, och Staffan hade berättat om att han sett en mus på motorhuven hemma i stan. Tydligen har den lille gynnaren boat in sig i motorrummet och åkt som fripassagerare till Falun. Undrar om den blev kvar eller om den hade tur-och-returbiljett?

Vårt nya husdjur i närbild!


Midsommar tillbringades på havet med alldeles för mycket mat och alldeles för lite motion även om vi promenerade runt på Fjärdlång igår och kikade kulturellt på Thielska villan. Den stora upplevelsen av helgen var ändå alla vackra öar som vi passerade snabbt i blåsten.


Den myckna maten kompenseras nu med raska promenader och supernyttig smalmat! Mest i alla fall....
Nyckelord:



Min midsommarnattsdröm

Jag vile sitta på en klippa i skärgården och se solen gå upp..... Nu sitter jag i båten men det blåser så förtvivlat, att jag troligen kommer att sitta nere i värmen istället

Midsommar är sill och färsk potatis, grillat och jordgubbar. Till sillen är det så gott med öl och kanske en snaps - om det är på kvällen. Alkohol på dagen brukar jag inte fixa.Jag blir bara trött. Tur att det finns något man säger nej till, men idag trillade jag dit på en halv nubbe för att jag frös efter att ha stått till rors i blåsten. Den är nog redan förbränd.

Annars är jag barnsligt förtjust i rosévin som är sommardryck nummer 1 för mig - förutom vatten förstås. En djupfryst jordgubbe i glaset gör det extra festligt, men inte ens rosé vill jag dricka på dagen, himla tur!

Förra året regnade det på midsommar, men vi gick en långpromenad på Ingmarsö, tror jag det var, innan vi satte oss och spelade kort! Joggingskorna är ett måste på båten, annars skulle man väl jäsa upp alldeles förskräckligt. Det är ju så gott att äta på sjön, man får ta till disciplinen då och då för att styra sig men det går det också...åtminstone ibland!

Nu ligger vi på en ö som är så liten att det knappt är idé att gå en promenad, men vi kan ju gå flera varv, förstås...ärl det nån som hör (ser) vilka ursäkter jag försöker skapa åt mig? Haha Glad midsommar i alla fall!

Nyckelord:



Har du testat 4M-meoden?

Har haft en liten stund av lyx och bara suttit och läst Femina som omväxling. Jag fastnade för ett uttryck som jag gärna hade kommit på själv, eftersom det stämmer så bra med min egen inställning till alla dessa olika bantningsmetoder som dyker upp och som lovar guld och gröna skogar.

I morse läste jag om en gel som man ska stryka på huden och som "smälter bort" fettet. Fan tro't!

Nej 4M-metoden står helt enkelt för Mer Motion Mindre Mat eller om det var tvärtom, ja alltså Mindre Mat Mer Motion inte tvärtom tvärtom om du fattar vad jag menar... mINDRE mOTION mER mAT hade ju varit kul, men knappast effektivt...

Nyckelord:



Socker, sockerfritt eller utan tillsatt socker

När jag ska jämföra näringen i olika livsmedel, brukar jag försöka jämföra rättvist och det är inte alltid så lätt. På somliga förpackningar anger man mängden ingående sockerarter, ibland står det "tillsatt socker", ibland endast kolhydrater eller kolhydrater "varav sockerarter". Ibland står det sockerfritt,  men att det ändå ingår fructos vilket faktiskt är en sockerart.

Nu genomförs äntligen en gemensam nordisk kampanj för att komma tillrätta med dålig och vilseledande märkning om socker. Livsmedelsverket svarar för kontrollerna i Sverige. Läs mer på Livsmedelsverkets hemsida om du är intresserad.


Nyckelord:



Det gick vägen...

Vi landade prydligt på Bromma efter en behaglig flygning i fredags. Något åskväder syntes inte till, tack och lov!

Torsdagkvällen satte sina spår i min kamera, men jag lyckades inte få med en enda person - varför tar jag inte fler kort? Det går ju alltid att radera. Nå, Kronborgs slott fick jag med, du vet - Hamlets place.


När vi kom in till Helsingör första gången  lyckades jag också fånga fyren. Vilken häftig färg!!! Ungefär samma kulör som min nya golfvagn! Det här är min senaste favvofärg - skulle vilja ha en skjorta i den färgen - var hittar jag det?



Golfvagnen drog mig runt banan idag... för den som vet vad det innbär, var det halv katastrof ut med 5!!! poäng. In gick det bättre med 19 - hur kan man vara så ohjälpligt ojämn? Sitter väl i skallen...

Tog vägen runt Waxholm på hemvägen och åt en Vånölax med kall äggröra. Riktigt gott! När jag frågade servitrisen om laxen var kall- eller varmrökt tittade hon frågande på mig, men gick snällt ut till kocken och frågade. Den var varmrökt och gravad och jättegod.

Igår testlagade jag spett med lax och pilgrimsmusslor med en saffranssås till som vi åt till middag - supergott! Receptet kommer i MåBra nummer 10, så du får tåla dig. I fredags åt vi färsk tonfisk och i torsdags var det sill som förrätt, så nu fullkomligt sprakar jag av Omega3...
Nyckelord:



Solen skiner i Skåne...

... men om en timme ska jag sitta i luften på väg hem till Sthlm. Såg väderkartan imorse på TV4-nyheterna att det ligger ett åskväder i vägen. Usch och fy, hoppas piloten flyger runt det......

Mamsen fyller 91 idag, måste hinna ringa henne innan flyget går!

Har varit på web-dagar här på Allers huvudkontor. Tänk, vad inspirerande det är att träffa kollegor från andra tidningar inom koncernen. Vi har haft jättettrevligt och nyttigt och igår "turade" vi. För alla som inte varit här, betyder det att man åker båt från Helsingborg till Helsingör i Danmark och tillbaka igen. Hur många gånger man åker beror på hur mycket man äter (och dricker) Vi hann med tre tor-resor innan vi var belåtna... Hur många kalorier jag konsumerade tappade jag räkning på efter 3 enkelresor, men det gör inget... planeringen var solklar - stort salladsbord och vatten till lunch gjorde att det fanns gott om utrymme!

Nu drar jag till Ängelholm - hoppas jag återkommer...
Nyckelord:



Vi vann...

...om det nu händelsevis har undgått någon. Det vrålades enormt utanför mitt fönster när jag skulle krypa till kojs - finns ett flertal pubar i grannskapet!!!

Idag skyms solen av moln och det kom några droppar för en stund sedan. Man borde vara tacksam med tanke på naturen och torkan med brandrisk och annat, men det är ju så mycket roligare när det är sol. Vi ska plåta redaktionen idag och måste vara inne i trapphuset istället för i en solig glänta, men who cares?

Värre är att jag ska gå en golfrunda ikväll och jag gillar inte att spela när det regnar. Kanske ändå att man bränner några extra kalorier när man fryser. Det gäller att se positivt på tillvaron, oavsett.....


Nyckelord:



Fotboll idag

Ikväll kommer även jag att bänka mig framför TV:n Ingen nätbrynja och ingen bärs, men kanske ett glas vatten, haha! Det gäller att hushålla med kalorierna...

Jag glömmer alldeles för ofta att dricka tillräckligt med vatten - varför är det så mycket enklare att pimpla vin??? Jag har i alla fall skaffat en kolsyremaskin hemma, så att jag slipper släpa hem en massa vatten från affären. Det är så otroligt mycket lättare att dricka så mycket man behöver, när vattnet bubblar - visst är det konstigt?

På jobbet är det enklare. Här står man ju på samma ställe mest hela tiden och då kan man parkera ett glas eller en flaska på skrivbordet som man hela tiden ser. Gärna något snyggt, så blir det roligare.
Nyckelord:



VårRus och havsbrus

Vilket VårRus det blev! Strålande väder och massor av tjejer! Vi var ett helt picnic-lag från MåBraredaktionen som tog oss hela vägen i olika tempo! Eva och jag joggade nästan hela tiden och kom i mål på 36 minuter vilket måste anses som en bedrift. De andra kom strax efteråt, så sedan var det picnic med rosévin i en solig glänta.

Stolta medaljprydda medarbetare:


Skulle skrivit dagen efter men då var det fullt upp med annat hela dagen. Torsdag var det golf och sedan segling med "exet" som inte är något "ex" längre... tänk vad livet för en på skojiga villovägar... och så lycklig jag är som får vara med! Vi hamnade i Skärgården och låg en natt på Biskopsö, där det var så här vackert!

Vädret var ju fantastiskt men det är fortfarande kallt i havet. Trots detta tog vi ett dopp före frukost i det 13 gradiga vattnet.


Imorse när jag gick till jobbet såg jag en massa stora fartyg från flottan vid Skeppsbron. Unga killar stod med full mundering och allvarsam min och med gevär av nåt slag i nävarna. Jag tänkte just då att det kunde varit på en annan plats i ett annat land man var född, där det är vardagsmat att det springer militär på gatorna med vapen i hand. Så mycket man har att vara tacksam över! Mia Törnblom (som förresten chattar på www.mabra.com imorgon) sa på ett föredrag en gång att man ska tänka varje morgon på hur mycket man har att vara tacksam över. Det kan vara smått som stort och just nu tycker jag att jag har massor av både-och!
Nyckelord:



Idag VårRusar vi

Redaktionen på MåBra har blivit utmanad till att springa VårRuset och idag är det dags! Kunde vi haft bättre väder - nej, knappast! Utrustade med ett gott humör ger vi oss i kast med denna hord av tjejer som ska trängas runt i 5 kilometer. Jag minns sen tidigare år att alla tänker att man ska starta i en snabbare startgrupp än man egentligen tänkt ta sig runt.

Det korkade är att alla tänker likadant, så det blir säkert kaos hur man än gör. Många har nog sitt huvudsakliga sikte inställt på picnic-korgen efter loppet, men vi ska definitivt kämpa oss runt först!

Nu cyklar vi iväg och rusar...
Nyckelord:



Lycka kan vara en glass... eller en morgon i solen

Vissa dagar vaknar jag med en känsla av att livet är väldigt snällt emot mig. Idag var det en sån dag! Jag vet inte om jag gjort mig förtjänt av detta, men idag är jag bara lycklig - tvärs igenom!

Det fanns ingen mjölk till morgonkaffet, men det gjorde inget!
Jag fick ingen ordning på frisyren, men det var fullständigt betydelselöst!
Skärpet var för stort idag - fick dra in ett pinnhål - kul, men inte avgörande!
Jag är frisk, jag orkar röra mig, solen skiner och jag är hemma igen!
Nyckelord:



RSS 2.0