Virus eller klor i kycklingkött?

Läste i ett nyhetsbrev att forskare kommit på att man kan tillföra en sorts virus (fager) till kycklingar som ska slaktas. Det skulle fungera bättre än antibiotika för att motverka uppkomsten av salmonella och campylobacter. Detta virus lär inte skada människor, växter eller djur, utan angriper bara bakterier.

I samma nyhetsbrev läser jag att i USA "tvättar" man kycklingköttet med klor för att minska risken för salmonella och nu vill man att EU ska acceptera den metoden även för oss i Europa. EU-kommissionen är tydligen positivt inställd, så snart kanske vi har sådant kött i våra butiker.

Jag kan förstå att det är en fördel att uppfödarna slipper bekämpa uppkomsten av sjukdomar, men det känns lite besynnerligt det hela. Vart är vi på väg? Snart finns det ingen vanlig obehandlad mat alls. Det känns som att vi tvingas välja mellan pest och kolera.

Rent spontant känns det som att det vore bättre att få bort orsaken till det onda istället för att tvätta bort det sjuka, men det är säkert jag som inte fattar...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0