Ny undersökning om olika bantningsmetoder - igen!

Tänk, det är fantastiskt hur många studier som görs på olika sätt att gå ner i vikt. Nu har man gjort en studie i Israel som visar att Atkins/GI, Medelhavskost och traditionell lågfettkost fungerar alla tre. Är någon förvånad? Äter man mindre än kroppen förbrukar, går man naturligtvis ner i vkt.

I den här studien viss att Atkins/GI ger ett bättre resultat, men viktminskningen redovisas till ca 4,7 kilo på 2 år, medan Medelhavskosten ger en viktminskning på 4,4 kg och lågfettkosten 3,8 kg. Stor skillnad, uhum?

Jag undrar också hur pass konsekventa de olika deltagarna varit med denna modesta viktminskning. Det mest intressanta tycker jag är hur väl varje individ har lyckats och hur de sedan kan behålla den nya vikten PÅ LÅNG SIKT!!!

Jag tror att det viktiga är att man hittar ett sätt att äta som man mår bra av och trivs med - det är precis som med motion. Man lyckas bara bibehålla motivationen om man tycker att det känns bra. Att banta några kilon och sedan återgå till gamla vanor resulterar oftast i att man går upp det man gått ner plus lite till. Att jogga några gånger och sedan lägga av ger inte heller någon förbättrad kondis.

MEN om du går eller cyklar varje dag, eller om du hittar en annan motionsform som passar just dig, får du ett ökat välbefinnande som varar. Och om du varje dag försöker äta varierat efter din egen smak och ser till att inte få i dig alltför mycket energi i förhållande till ditt behov, så går du ner i vikt ovsett metod!

Kommentarer
Postat av: imse

Visst blir man trött på dessa eviga studier....ALLA vet att minskar man på kaloriintaget och ökar motionen så går man till slut ner i vikt, det vet till och med jag men så är det där med att genomföra det hela och att vara konsekvent och kanske framförallt uthållig...jag brukar skämta och säga.... det är alltid lätt att börja banta när man är mätt!

Spela golf är inte dumt ej heller att vada ut i en älv och vifta mmed ett flugspö....

Fortsätt att må.....

2008-07-20 @ 13:24:11
URL: http://northlongswamp.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0